(+31)(0)6 156 469 79 info@evavocaal.nl

Bij flikkerend, goudgeel kaarslicht, onder het genot van een heerlijk sappig mandarijntje, en stiekem al met een beetje kerstversiering om me heen, schrijf ik alweer mijn tweede blog voor EVA.
Het is u vast ook niet ontgaan: duisternis omringt ons al vanaf een uur of vijf in de middag en de zon laat zich niet zien voor wij uit ons heerlijk warme bedje gestapt zijn (dit laatste geldt uiteraard niet voor de uitslapers onder ons). Ik geloof dat ik me ook wel aardig onder die groep kan scharen, trouwens. Want één van de fijnste dingen is toch wel als vriendlief vroeg uit de veren moet en ik me nog lekker een keer om kan draaien. Maar op een gegeven moment moet ik er toch aan geloven: er moet gewerkt worden. Onder andere voor EVA!

Waar de meeste collega’s hard studeren op kerstliedjes, zijn wij al met de afterparty bezig. Zoals je misschien al ergens vernomen hebt, geven we dit jaar drie concerten ter nagedachtenis aan de Zwollenaar Johan Cele. “Wie?!” Inderdaad, voor mij was het horen van deze naam ook geen feest der herkenning, maar dat betekent niet dat hij het niet waard is herdacht te worden, toch? Korte uitleg: 600 jaar geleden overleed deze rector van de Latijnse school te Zwolle (deze zin is op twee manieren te lezen, en in beide gevallen is de betekenis juist 😉 ). Hij was een sleutelfiguur in de beweging van de Moderne Devotie. “Moderne Devotie?!” Ja, het lijkt wel een kennistest, hè? De Moderne Devotie is een spirituele beweging binnen de middeleeuwse Katholieke kerk, die opkwam aan het eind van de 14e eeuw. Mensen waren niet tevreden met hun situatie door misstanden onder de geestelijkheid en in de kerkelijke leiding. De Moderne Devotie stond voor een vernieuwing van het christelijke gemeenschapsleven.
Afijn, uw kennis is weer wat opgeschroefd, over tot de orde van de blog. Deze drie concerten geven wij namelijk niet met EVA alleen; het ensemble Trióles zal ons vergezellen op deze donkere dagen tussen kerst en oud&nieuw. Ook dat wist u misschien al, maar het kan nooit kwaad om een beetje extra reclame te maken voor mijn collega’s. We zien je graag op 28, 29 èn 30 december! Mocht dit niet lukken, dan volstaat aanwezigheid op één van de drie dagen natuurlijk ook.

Even een mededeling van heel andere aard, speciaal voor de reislustigen onder ons: als het zo door blijft gaan als de afgelopen tijd zijn we binnenkort een internationaal ensemble! Nee, we krijgen niet nog meer nieuwe leden. Wel steeds meer nieuwe steden.. EVA begon ooit in het pittoreske Zwolle, maar heeft zich ondertussen verspreid over het hele land. De afstand tussen Groningen en Zwolle toentertijd viel nog prima te overbruggen. Maar wat dacht je van Groningen – Rotterdam? Sinds Marije in ons midden is, zijn we ook daar regelmatig te vinden. Tot overmaat van ramp, maar ook tot flinke bijdrage aan een ieders kennismaking met het Nederlandse landschap, verhuisde ik in maart naar het Limburgse Weert. Als Maike nou naar Vlissingen verhuist, Janneke met haar gezin naar Texel verkast, en Raghna met Tijmen, Vos en Juno naar Enschede vertrekt, dan is het kringetje mooi rond. Of is dat heel onverstandig..?

Ik ga gauw op Funda kijken, tot snel!

Liefs Lieke