(+31)(0)6 156 469 79 info@evavocaal.nl
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Mysteria Gaudiosa

3 juli 2021 @ 17:00 - 18:15

Gratis

In samenwerking met de Andriessen/De Klerk Stichting ontwikkelde vocaal ensemble EVA een prachtig concert rondom de Nederlandse componisten Hendrik Andriessen en Albert de Klerk, één van zijn leerlingen. EVA heeft de Missa Simplex van Hendrik Andriessen al tijden op haar programma en raakt er niet op uitgekeken. Naast deze a capella mis zingt EVA enkele a capella motetten, waaronder ook een werk van een andere leerling, Herman Strategier. Centraal in dit concert staan de intieme Missa Mater Sanctae Laetitiae en het amper uitgevoerde Mysteria Gaudiosa van de meester. In de zeven doorgecomponeerde delen worden, omgeven door een introductio en een conclusio, de zogenaamde ‘Vijf Blijde Geheimen’ uit het Rozenkransgebed bezongen. Deze geloofsmysteries bespreken de bijzondere momenten uit het leven van Christus: De aankondiging door de engel Gabriël, het bezoek van Maria aan Elisabeth, de geboorte van Jezus, Jezus in de tempel en als laatste het terugvinden van Jezus in de tempel in Jeruzalem.

De première van Mysteria Gaudiosa zou aanvankelijk hebben plaatsgevonden op 9 mei 2020. Dit is vanwege het Coronavirus verplaatst naar 3 juli 2021.

 

Reserveren

Op voorschrift van de overheid reservering nog steeds noodzakelijk. Bovendien mogen we U alleen toelaten wanneer u geen verschijnselen heeft die op corona kunnen wijzen.

Reservering kan op drie manieren:

 

Per e-mail en telefonisch dient u de volgende gegevens te verstrekken (liefst in deze volgorde):

  • uw naam
  • het aantal plaatsen dat u reserveert
  • de datum van het concert dat u wilt bezoeken
  • uw telefoonnummer

Wat betreft het plaatsnemen in de kathedraal dient u zich te houden aan de aanwijzingen van de gastvrouwen en gastheren.

Gegevens

Datum:
3 juli 2021
Tijd:
17:00 - 18:15
Kosten:
Gratis
Website:
https://www.andriessendeklerkstichting.nl/agenda/

Organisator

Andriessen/De Klerk Stichting
Telefoon:
023-5476326
E-mail:
adkstichting@gmail.com
Website:
https://www.andriessendeklerkstichting.nl/

Locatie

Kathedrale Basiliek Sint Bavo
Leidsevaart 146
Haarlem, 2014 HE
+ Google Maps