(+31)(0)6 156 469 79 info@evavocaal.nl
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Battle Suit

17 juli 2021 @ 20:30 - 22:00

€17,50

“ Nooit zal ik zijn blik vergeten, die mij koude rillingen gaf. Een blik zo vol pijn en verdriet, en zo vol verwijt. Hij zei niets, zijn mond bleef open, hij bloedde niet eens, en keek me intens aan. Toen kwam er een waas over zijn mooie blauwe ogen, en hij zakte langzaam in elkaar, zijn geweer kletterde op de grond.”

Vanuit oude brieven en een bezoek aan één van de talrijke oorlogskerkhoven in de Westhoek, gaat acteur Kurt Defrancq, samen met vocaal ensemble EVA, koperkwintet MOSA Brass en regisseur Bruno De Canne op een tekstuele/ muzikale zoektocht naar wat het werkelijk betekent om in een oorlogssituatie terecht te komen. Over de waanzin, de zin en de onzin. Onderweg probeert hij zijn grootvader terug te vinden, een pianist, die een baantje had als klerk op het stadhuis en brieven schreef. De focus wordt niet gelegd op de zogenaamde grote spelers noch op de politieke achtergronden, maar in hoofdzaak op getuigenissen van ‘gewone’ mensen die, al dan niet vrijwillig, de wapenuitrusting aantrekken om ten strijde te trekken. Getuigenissen komen aan bod van mannen die doordrongen zijn van idealen en bereid zijn om hun leven te geven, door de hel te gaan met de hoop op een betere toekomst. Maar ook verhalen van mannen die besloten te deserteren, van vrouwen die aan het thuisfront probeerden te overleven en belangrijke stappen namen in hun eigen emancipatie, over eenzaamheid, seksualiteitsbeleving en de bijkomende venerische ziektes.

Muzikaal wordt er gezocht naar stukken (in bewerking) gaande van de vroege renaissance tot nu die in nauwe verbinding staan met de teksten die door de acteur worden gebracht. Dit resulteert uiteindelijk in een finaal en tijdloos orgelpunt die de zinloosheid van oorlog wil benadrukken en de klemtoon op de menselijke ravage.

Traile: https://youtu.be/rNarzv_PLvg

Regie en concept: Bruno De Canne
Acteur/verteller: Kurt Defrancq
EVA (vocaal ensemble): Femke van Essen, Lieke Geraats – van Oostenbrugge, Gerdine Tuinstra, Ineke De Vylder, Susanne Weber en Maike van der Wiel
MOSA Brass (koperkwintet): Nick Thijssen, Taco van Summeren, Luc van den Hove, Luc Scholtes en Luc Geraats

 

Na onze opname en live-stream mogen we nu ook eindelijk deze aangrijpende muziektheater voorstelling over de Eerste Wereldoorlog voor echt live publiek brengen op een bijzondere locatie! In Akoesticum, de oude Johan Willem Friso kazerne, is een speciaal arrangement beschikbaar voor u:

-Rondleiding met gids
-Historische avondmaaltijd
-Voorstelling ‘Battle Suit’
-Overnachting
-Ontbijt met verrassing

Akoesticum kent naast een prachtig podium ook een cultuurhotel, waar gasten en artiesten onder hetzelfde dak ‘leven’. Zo ontstaat er een unieke sfeer tussen artiest en gast.

-Inchecken 17 Juli vanaf 15.00
-Uitchecken 18 Juli

Prijzen inclusief overnachting, diner, ontbijt, gids en voorstellingen zijn normaal voor €130 voor een persoon, en €185 voor twee personen te boeken.

Met de speciale aanbieding van ‘EVA vocaal – Battle Suit arrangement’ kunt u voor €100 voor een persoon en €155 voor twee personen reserveren!
Stuur uw reservering naar cultuurhotel@akoesticum.org, onder vermelding van ‘EVA vocaal – Battle Suit arrangement’

Te reserveren op basis van beschikbaarheid. Bij uitverkoop van de voorstelling van 20.30, zal er een extra voorstelling zijn om 17.00, waarbij ook het arrangement geboekt kan worden, mits er nog kamers beschikbaar zijn.
Wilt u los een ticket bestellen, kijk dan voor de opties op www.akoesticum.org

Wij hopen u in Ede te ontvangen!

Battle Suit

Gegevens

Datum:
17 juli 2021
Tijd:
20:30 - 22:00
Kosten:
€17,50
Website:
https://www.akoesticum.org/evenementen/battle-suit/

Locatie

Akoesticum ede
Nieuwe Kazernelaan 2 – D42
Ede, 6711JC Nederland
+ Google Maps
Website:
https://www.akoesticum.org/contact/