(+31)(0)6 156 469 79 info@evavocaal.nl

Over EVA

Vocaal ensemble EVA bestaat uit zes klassiek geschoolde zangeressen die niets liever willen dan hun stemmen laten samensmelten tot een harmonieus geheel en het publiek meenemen in de unieke wereld van ensemblezang.

Sinds de oprichting in 2014 heeft EVA zich in brede zin ontwikkeld. Zo nam het ensemble twee keer deel aan de masterclassweek van de King’s Singers tijdens het Schleswig Holstein Musik Festival, vertegenwoordigde zij het ArtEZ conservatorium op het Grachtenfestival Conservatorium Concours te Amsterdam, en nam zij deel aan het Internationaal A Capella Concours te Leipzig.

Naast EVA’s specialisatie in het a capella repertoire, leent het ensemble zich graag voor samenwerking met instrumentalisten. Zo traden zij op met verschillende pianisten en organisten, werkten zij in 2017 samen met Slagwerkensemble Elspeets Fanfare Korps tijdens het Wereld Muziek Concours, en brachten zij in 2018 samen met MOSA Brass het programma ‘Battle Suite’ tijdens het Grachtenfestival te Amsterdam.

In de loop der jaren werden er verschillende composities en arrangementen geschreven voor EVA. In 2015 schreef Dick Le Mair het stuk ‘Benedicat’ voor de unieke combinatie van fluit, saxofoon, harp en vrouwenensemble. Xander Slikker componeerde in 2019 het werk ‘Moments of Expectation’, dat speciaal voor tubaist Luc Geraats en EVA werd geschreven. Ook zijn er meerdere a capella werken
geschreven en gearrangeerd door onder andere Arend Gerds en Paul Carr.

In 2019 bracht EVA twee cd’s uit. De eerste cd genaamd ‘Jaarringen’, met uitsluitend werken van de Nederlandse componist Albert Wissink. De tweede cd genaamd ‘Ljuset’,met daarop gevarieerd werk van verschillende componisten en in verschillende stijlen.

EVA wordt met regelmaat gecoacht door verschillende ensemblespecialisten, waaronder Harry van
Berne en Klaas Stok.

EVA bestaat uit Femke van Essen, Lieke Geraats – van Oostenbrugge, Gerdine Tuinstra, Ineke De Vylder, Susanne Weber en Maike van der Wiel.

 

 

 

Maike van der Wiel, mezzosopraan

Maike van der Wiel, mezzosopraan

Maike van der Wiel studeerde klassieke zang bij Harry van Berne aan het ArtEZ conservatorium te Arnhem. Daarnaast studeerde zij Sociaal Pedagogisch Werk en volgt zij momenteel de opleiding Muziek op Schoot. Al vóór haar opleiding tot klassiek zangeres was Maike werkzaam als docente aan de Koorschool Midden-Gelderland en was zij dirigente van het kinderkoor de Sint-Antonius van Paudakerk. Als solist liet ze zich horen in verschillende oratoria, waaronder de Matthäus Passion in de hertaling van Jan Rot, en het Weihnachtsoratorium van Bach.

Momenteel wordt Maike gecoacht door Harry van Berne en Hanneke de Wit.

Marije Wieringa, sopraan

Marije Wieringa, sopraan

Marije Wieringa studeerde klassieke zang bij Marjan Kuiper aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle, en bij Carolyn Watkinson en Roberta Alexander aan Codarts Rotterdam. Marije werkt geregeld mee aan projecten van het Laurens Collegium Rotterdam en het Rotterdam Symphony Chorus. Daarnaast maakt zij onderdeel uit van het Masterpracticum bij het Groot Omroepkoor. Als soliste was Marije o.a. te horen in het Requiem van W.A. Mozart, het Stabat Mater van Antonín Dvořák en in El Sombrero de tres Picos van Manuel de Falla met het ArtEZ Symfonieorkest.

Marije wordt gecoacht door Marjan Kuiper en Hanneke de Wit.

Raghna Wissink, mezzosopraan

Raghna Wissink, mezzosopraan

Raghna Wissink studeerde klassieke zang bij Marjan Kuiper en kerkmuziek bij Harm Janssen aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle. Haar master koordirectie volgde ze bij Klaas Stok en Ludo Claesen. Daarnaast studeerde ze Musicologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Koor- en ensemble-ervaring deed ze onder andere op bij de Koorschool Midden-Gelderland, het Nationaal Jeugdkoor en het Laurens Collegium Rotterdam.

Raghna is werkzaam als dirigente in Zwolle en Blokzijl, en als hoofddocent van het Nationaal Kinderkoor en Nationaal Jeugdkoor te Zutphen.

Op dit moment wordt Raghna gecoacht door Heleen Koele.

Lieke van Oostenbrugge, mezzosopraan

Lieke van Oostenbrugge, mezzosopraan

Lieke van Oostenbrugge voltooide haar opleiding klassieke zang aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle bij Harry van Berne. Ze treedt regelmatig op als soliste in verschillende requia en Bach- en Telemanncantates. Daarnaast vormt zij een liedduo met pianiste Hanke Scheffer, met wie ze regelmatig liedrecitals verzorgt. Als ensemblezanger is Lieke te horen bij professionele koren als Kamerkoor Ars Musica en Studium Chorale.

Lieke is tevens dirigente van drie kerkkoren, en is werkzaam als zangdocente op het Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie te Weert.

Lieke wordt gecoacht door Claudia Patacca en Heleen Koele.

Ineke De Vylder, alt

Ineke De Vylder, alt

Ineke de Vylder studeerde klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Stéphanie Friede. Haar master solozang sloot ze af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg bij Xenia Meijer.

Als soliste was Ineke te horen in onder andere het Gloria van Vivaldi, het requiem van Duruflé en het Stabat Mater van Pergolesi, Scarlatti en Vivaldi. Ook vertolkte ze verschillende opera rollen. Ineke was als freelance korist gedurende ruime tijd verbonden aan Opera Vlaanderen.

Samen met pianiste Ellen Lampo vormt zij een liedduo, met wie ze regelmatig te horen is in liedrecitals. Verder is Ineke zang- en koordocente  aan de muziekacademie van Anderlecht.
Ineke wordt momenteel gecoacht door Xenia Meijer.

Susanne Weber, sopraan

Susanne Weber, sopraan

Susanne Weber studeerde klassieke zang aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle bij Riekje Bakker en Harry van Berne. Voordat ze haar zangstudie startte, studeerde ze enkele jaren aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Susanne is werkzaam bij verschillende professionele koren, zoals het koor van de Nederlandse Reisopera, Consensus Vocalis, en Kamerkoor Ars Musica. Ook treedt Susanne regelmatig op als soliste, waaronder in de Mariavespers van Monteverdi, het Stabat Mater van Pergolesi en het Gloria van Vivaldi.

Momenteel wordt Susanne gecoacht door Claudia Patacca en Harry van Berne.

http://www.susanneweber.nl