(+31)(0)6 156 469 79 info@evavocaal.nl

Over EVA

Vocaal ensemble EVA bestaat uit zes klassiek geschoolde zangeressen die niets liever willen dan hun stemmen laten samensmelten tot een harmonieus geheel en het publiek meenemen in de unieke wereld van ensemblezang.

Sinds de oprichting in 2014 heeft EVA zich in brede zin ontwikkeld. Zo nam het ensemble twee keer deel aan de masterclassweek van de King’s Singers tijdens het Schleswig Holstein Musik Festival, vertegenwoordigde zij het ArtEZ conservatorium op het Grachtenfestival Conservatorium Concours te Amsterdam, en nam zij deel aan het Internationaal A Capella Concours te Leipzig.

Naast EVA’s specialisatie in het a capella repertoire, leent het ensemble zich graag voor samenwerking met instrumentalisten. Zo traden zij op met verschillende pianisten en organisten, werkten zij in 2017 samen met Slagwerkensemble Elspeets Fanfare Korps tijdens het Wereld Muziek Concours, en brachten zij in 2018 samen met MOSA Brass het programma ‘Battle Suite’ tijdens het Grachtenfestival te Amsterdam.

In de loop der jaren werden er verschillende composities en arrangementen geschreven voor EVA. In 2015 schreef Dick Le Mair het stuk ‘Benedicat’ voor de unieke combinatie van fluit, saxofoon, harp en vrouwenensemble. Xander Slikker componeerde in 2019 het werk ‘Moments of Expectation’, dat speciaal voor tubaist Luc Geraats en EVA werd geschreven. Ook zijn er meerdere a capella werken geschreven en gearrangeerd door onder andere Arend Gerds en Paul Carr.

In 2019 bracht EVA twee cd’s uit. De eerste cd genaamd ‘Jaarringen’, met uitsluitend werken van de Nederlandse componist Albert Wissink. De tweede cd genaamd ‘Ljuset’, met daarop gevarieerd werk van verschillende componisten en in verschillende stijlen.

EVA wordt met regelmaat gecoacht door verschillende ensemblespecialisten, waaronder Harry van Berne en Klaas Stok.

EVA bestaat uit Susanne Weber, Gerdine Tuinstra, Lieke Geraats – van Oostenbrugge, Maike van der Wiel, Femke van Essen en Ineke De Vylder

 

 

 

Susanne Weber

Susanne Weber

Sopraan

Susanne Weber studeerde klassieke zang aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle bij Riekje Bakker en Harry van Berne. Voordat ze haar zangstudie startte, studeerde ze enkele jaren aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Susanne is werkzaam bij verschillende professionele koren, zoals het koor van de Nederlandse Reisopera, Consensus Vocalis, en Kamerkoor Ars Musica. Ook treedt Susanne regelmatig op als soliste, waaronder in de Mariavespers van Monteverdi, het Stabat Mater van Pergolesi en het Gloria van Vivaldi.

Momenteel wordt Susanne gecoacht door Claudia Patacca en Harry van Berne.

http://www.susanneweber.nl

Gerdine Tuinstra

Gerdine Tuinstra

Sopraan

Sopraan Gerdine Tuinstra studeerde Docent Muziek en zang bij Jan van Zelm aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Hierna vervolgde zijn haar studie aan het Rotterdams Conservatorium bij Carolyn Watkinson en Charlotte Riedijk waar zij in 2011 afstudeerde. Zij ontving ook lessen aan de Haute Ecole de Musique in Genève van Daniëlle Borst.

In juli 2015 studeerde zij cum laude af voor de masteropleiding aan het ArtEZ conservatorium. Zij wordt momenteel gecoacht door Marjan Kuiper.

Gerdine volgde masterclasses van onder meer Margreet Honig, Jard van Nes, John Dawson, Martha Sharp, Johannette Zomer, François le Roux, Miranda van Kralingen, Thomas Oliemans en Robert Holl. Ze zingt met regelmaat bij het Laurens Collegium Rotterdam en het Rotterdam Symphony Chorus. Zij won ex equo de 2e prijs op het Euregio Vocalistenconcours 2015.

Lieke Geraats - van Oostenbrugge

Lieke Geraats - van Oostenbrugge

Mezzo-sopraan

Lieke van Oostenbrugge voltooide haar opleiding klassieke zang aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle bij Harry van Berne. Ze treedt regelmatig op als soliste in verschillende requia en Bach- en Telemanncantates. Daarnaast vormt zij een liedduo met pianiste Hanke Scheffer, met wie ze regelmatig liedrecitals verzorgt. Als ensemblezanger was Lieke te horen bij professionele koren als Kamerkoor Ars Musica en Studium Chorale.

Momenteel volgt Lieke de applicatiecursus koordirectie waar zij les krijgt van Rob Vermeulen en Fokko Oldenhuis. Lieke is dirigente van drie koren.

Lieke wordt gecoacht door Claudia Patacca en Heleen Koele.

Maike van der Wiel

Maike van der Wiel

Mezzo-sopraan

Maike van der Wiel studeerde klassieke zang bij Harry van Berne aan het ArtEZ conservatorium te Arnhem. Daarnaast studeerde zij Sociaal Pedagogisch Werk en volgt zij momenteel de opleiding Muziek op Schoot. Al vóór haar opleiding tot klassiek zangeres was Maike werkzaam als docente aan de Koorschool Midden-Gelderland en was zij dirigente van het kinderkoor de Sint-Antonius van Paudakerk. Als solist liet ze zich horen in verschillende oratoria, waaronder de Matthäus Passion in de hertaling van Jan Rot, en het Weihnachtsoratorium van Bach.

Momenteel wordt Maike gecoacht door Harry van Berne en Hanneke de Wit.

Femke van Essen

Femke van Essen

Alt

Femke van Essen studeert klassieke zang bij Hanneke de Wit aan het Prins Claus conservatorium te Groningen, waar ze in mei 2021 hoopt af te studeren. Ook volgt ze daar lessen in ensemble-zang, onder leiding van countertenor David van Laar. Femke heeft bij veel koren ervaring opgedaan, onder andere bij het Luthers Bach Ensemble en de Nederlandse Bach Academie, waar ze zowel koorzanger als solist was. Af en toe treedt ze op als alt-solist in diverse oratoria. Momenteel is Femke als ensemble-zanger regelmatig te horen bij het professionele koor Consensus Vocalis. Daar heeft ze vanaf 2017 onder andere producties meegedaan bij de Nederlandse Reisopera.
Samen met een collega maakte ze het theaterstuk ‘Smal pad’, dat in 2019 op het Fringe Festival Amsterdam te zien was.

Femke wordt gecoacht door Hanneke de Wit en Paul Triepels.

Ineke De Vylder

Ineke De Vylder

Alt

Ineke de Vylder studeerde klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Stéphanie Friede. Haar master solozang sloot ze af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg bij Xenia Meijer.

Als soliste was Ineke te horen in onder andere het Gloria van Vivaldi, het requiem van Duruflé en het Stabat Mater van Pergolesi, Scarlatti en Vivaldi. Ook vertolkte ze verschillende opera rollen. Ineke was als freelance korist gedurende ruime tijd verbonden aan Opera Vlaanderen.

Samen met pianiste Ellen Lampo vormt zij een liedduo, met wie ze regelmatig te horen is in liedrecitals. Verder is Ineke zang- en koordocente  aan de muziekacademie van Anderlecht.
Ineke wordt momenteel gecoacht door Xenia Meijer.