(+31)(0)6 156 469 79 info@evavocaal.nl

Over EVA

Vocaal ensemble EVA
Vocaal ensemble EVA bestaat uit zes klassiek geschoolde, enthousiaste zangeressen. Het ensemble richt zich in het bijzonder op het zingen van a capella muziek en leent zich ook voor samenwerking met instrumentalisten. EVA werd in 2014 opgericht in Zwolle, en bestaat uit zangeressen vanuit het hele land. Zij delen een liefde voor het zingen in klein verband. Daarbij komt iedere stem individueel tot haar recht, maar er wordt vooral ook een gebalanceerde samenklank tot stand gebracht.

Middels masterclasses van de King’s Singers is de samenklank verder geoptimaliseerd. Ook doet EVA mee aan concoursen in binnen- en buitenland om zichzelf uit te dagen en te blijven ontwikkelen. Zo nam het ensemble deel aan het Grachtenfestival Conservatorium Concours en het International A Capella Concours in Leipzig, waar onder andere het voor EVA gecomponeerde ‘Earth’ van Arend Gerds haar wereldpremière beleefde. In de zomer van 2018 gaf EVA twee concerten op het Grachtenfestival te Amsterdam. Deze concerten waren in samenwerking met het nieuw opgerichte koperkwintet ‘MOSA Brass’. 

Repertoire
Vocaal ensemble EVA geeft regelmatig concerten; op zichzelf staand of als intermezzo bij andere gelegenheden. Het ensemble heeft een aantal vaste programma’s dat natuurlijk altijd in ontwikkeling blijft. De outline van die programma’s is te vinden op de website. EVA heeft inmiddels een zeer divers repertoire opgebouwd, variërend van renaissancemuziek tot moderne composities. Denk daarbij aan Scandinavische volksmuziek, geestelijke werken, romantische Engelse en Duitse liederen, vrolijke oude en geestige nieuwe madrigalen, en ‘all-time-favourites’ als Danny Boy.

EVA wordt met regelmaat gecoacht door verschillende ensemblespecialisten, waaronder Harry van Berne en Klaas Stok.

Maike van der Wiel, mezzosopraan

Maike van der Wiel, mezzosopraan

Maike van der Wiel studeerde klassieke zang bij Harry van Berne aan het ArtEZ conservatorium te Arnhem. Daarnaast studeerde zij Sociaal Pedagogisch Werk en volgt zij momenteel de opleiding Muziek op Schoot. Al vóór haar opleiding tot klassiek zangeres was Maike werkzaam als docente aan de Koorschool Midden-Gelderland en was zij dirigente van het kinderkoor de Sint-Antonius van Paudakerk. Als solist liet ze zich horen in verschillende oratoria, waaronder de Matthäus Passion in de hertaling van Jan Rot, en het Weihnachtsoratorium van Bach.

Momenteel wordt Maike gecoacht door Harry van Berne en Hanneke de Wit.

Marije Wieringa, sopraan

Marije Wieringa, sopraan

Marije Wieringa studeerde klassieke zang bij Marjan Kuiper aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle, en bij Carolyn Watkinson en Roberta Alexander aan Codarts Rotterdam. Marije werkt geregeld mee aan projecten van het Laurens Collegium Rotterdam en het Rotterdam Symphony Chorus. Daarnaast maakt zij onderdeel uit van het Masterpracticum bij het Groot Omroepkoor. Als soliste was Marije o.a. te horen in het Requiem van W.A. Mozart, het Stabat Mater van Antonín Dvořák en in El Sombrero de tres Picos van Manuel de Falla met het ArtEZ Symfonieorkest.

Marije wordt gecoacht door Marjan Kuiper en Hanneke de Wit.

Raghna Wissink, mezzosopraan

Raghna Wissink, mezzosopraan

Raghna Wissink studeerde klassieke zang bij Marjan Kuiper en kerkmuziek bij Harm Janssen aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle. Haar master koordirectie volgde ze bij Klaas Stok en Ludo Claesen. Daarnaast studeerde ze Musicologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Koor- en ensemble-ervaring deed ze onder andere op bij de Koorschool Midden-Gelderland, het Nationaal Jeugdkoor en het Laurens Collegium Rotterdam.

Raghna is werkzaam als dirigente in Zwolle en Blokzijl, en als hoofddocent van het Nationaal Kinderkoor en Nationaal Jeugdkoor te Zutphen.

Op dit moment wordt Raghna gecoacht door Heleen Koele.

Lieke van Oostenbrugge, mezzosopraan

Lieke van Oostenbrugge, mezzosopraan

Lieke van Oostenbrugge voltooide haar opleiding klassieke zang aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle bij Harry van Berne. Ze treedt regelmatig op als soliste in verschillende requia en Bach- en Telemanncantates. Daarnaast vormt zij een liedduo met pianiste Hanke Scheffer, met wie ze regelmatig liedrecitals verzorgt. Als ensemblezanger is Lieke te horen bij professionele koren als Kamerkoor Ars Musica en Studium Chorale.

Lieke is tevens dirigente van drie kerkkoren, en is werkzaam als zangdocente op het Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie te Weert.

Lieke wordt gecoacht door Claudia Patacca en Heleen Koele.

Ineke De Vylder, alt

Ineke De Vylder, alt

Ineke de Vylder studeerde klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Stéphanie Friede. Haar master solozang sloot ze af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg bij Xenia Meijer.

Als soliste was Ineke te horen in onder andere het Gloria van Vivaldi, het requiem van Duruflé en het Stabat Mater van Pergolesi, Scarlatti en Vivaldi. Ook vertolkte ze verschillende opera rollen. Ineke was als freelance korist gedurende ruime tijd verbonden aan Opera Vlaanderen.

Samen met pianiste Ellen Lampo vormt zij een liedduo, met wie ze regelmatig te horen is in liedrecitals. Verder is Ineke zang- en koordocente  aan de muziekacademie van Anderlecht.
Ineke wordt momenteel gecoacht door Xenia Meijer.

Susanne Weber, sopraan

Susanne Weber, sopraan

Susanne Weber studeerde klassieke zang aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle bij Riekje Bakker en Harry van Berne. Voordat ze haar zangstudie startte, studeerde ze enkele jaren aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Susanne is werkzaam bij verschillende professionele koren, zoals het koor van de Nederlandse Reisopera, Consensus Vocalis, en Kamerkoor Ars Musica. Ook treedt Susanne regelmatig op als soliste, waaronder in de Mariavespers van Monteverdi, het Stabat Mater van Pergolesi en het Gloria van Vivaldi.

Momenteel wordt Susanne gecoacht door Claudia Patacca en Harry van Berne.

http://www.susanneweber.nl