(+31)(0)6 156 469 79 info@evavocaal.nl

En nu is het mijn tijd om een blog te schrijven! Normaal gesproken zou ik nu wat vertellen over alle toffe dingen die we met EVA hebben gedaan, maar deze blog is een uitzondering op die regel. Ik heb namelijk besloten de lieve meiden van EVA te verlaten en me te richtten op mijn primaire ambitie, het solo zingen.

Wij zijn allemaal nog vol in ontwikkeling en ik ben toe aan een volgende stap. Het is tijd om verder te groeien en om EVA haar eigen weg te laten gaan. Ik ga me de komende periode focussen op het verder ontwikkelen van mijn solo-stem en alle diverse aspecten die erbij horen. Desalniettemin zal het ensemble zingen een van mijn grote passies blijven. Ik sta dan ook altijd klaar als er iemand vervangen moet worden!

Daarnaast is het van groot belang dat je je energie richt op het zijn van een professioneel ensemble. Dit kost veel tijd en het is belangrijk dat ieder lid zowel aan de artistieke als aan de zakelijke kant haar volledige inzet toont. Net als Chantal heb ik mij daarom afgevraagd of mijn agenda dit toelaat met alle dingen die ik doe. Zoals Chantal bij haar afscheid zei: “Een professioneel ensemble verdient 100% tijd en inzet van alle leden, anders kun je het beter voor je lol doen.” En daar sluit ik mij volledig bij aan.

Ik wil voorop stellen dat samen muziek maken een van de mooiste dingen ooit is. Soms krijg ik gewoon kriebels in mijn buik, omdat ik het zo tof vind! Ik kan er intens gelukkig van worden, muziek emotioneert. En om dit samen te delen met een paar lieve vriendinnetjes, dat is super mooi!

Toch kan ik het niet laten om met jullie een paar van mijn mooiste momenten te delen. Te beginnen met de masterclasses van de King’s Singers in Lübeck, het concours in Leipzig, het Grachtenfestival Conservatorium Concours in Amsterdam, onze kerstmarkt-uitjes naar o.a. Düsseldorf, onze begeleiding tijdens een modeshow in Enschede en de opening van de Vereeniging te Nijmegen. Momenten die ik niet zo snel zal vergeten! Ook presteert EVA het vaak om stukken, die al heel lang niet zijn uitgevoerd, ineens perfect neer te zetten. Gewoon zomaar tijdens een repetitie. Loepzuiver en spatgelijk. Tijdens generale repetities laten we onszelf niet altijd van onze beste kant zien, maar als het concert eenmaal daar is, dan valt alles op z’n plek. En dan een paar dingen waar ik altijd een grote glimlach van krijg op mijn gezicht: het eeuwige gekibbel van vijf dames, het nog steeds leren communiceren met elkaar, de enorme nuchterheid van Susanne, de kritische Raghna, de soms afwezige Maike die dan juist het meest oplettend is van ons allemaal, het tegelijk ademen met Lieke wanneer we dezelfde partij zingen, en niet te vergeten de vele melige buien die we met elkaar hadden.

En nu is het tijd om het stokje door te geven aan Janneke en Marije. Twee hele leuke meiden met prachtige stemmen. Ik denk dat zij heel goed passen in de groep en het super goed gaan doen samen met de andere meiden! Heel veel succes gewenst aan het nieuwe EVA!!!

Lieve Lieke, Maike, Raghna en Susanne, ik ben jullie onwijs dankbaar voor de afgelopen jaren en ben heel erg blij dat ik met jullie dit ensemble heb mogen vormen. Ik ben super trots op jullie en ik weet zeker dat jullie nog heel ver zullen komen.

 

Liefs, Franske